Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Peter-Willem van Lindenberg nieuw lid Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland

Met veel genoegen heeft Maes & Lunau ondersteunt in de zoektocht naar de het nieuwe lid raad van bestuur voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland. De raad van toezicht heeft Peter-Willem van Lindenberg benoemd per 1 oktober aanstaande. Hij volgt Huub Wieleman op als CFO die 15 oktober met pensioen gaat.

Peter-Willem van Lindenberg

Franciscus Gasthuis & Vlietland (FGV) is een regionaal topklinisch ziekenhuis dat zich richt op de inwoners van de regio Rotterdam en Nieuwe Waterweg Noord. Deze regio omvat onder andere de gemeenten Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland, Hoogvliet, Nissewaard en Lansingerland. Ontstaan uit de fusie van Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis, is FGV één mooi ziekenhuis met twee ziekenhuislocaties en drie poliklinieklocaties (Maassluis, Willemsplein en Berkel & Rodenrijs). De ziekenhuisorganisatie positioneert zich als het ziekenhuis waar al generaties lang wordt gezorgd voor de belangen van patiënten en hun dierbaren. Ruim 4.600 medewerkers en ruim 300 artsen zijn zich bewust van het vertrouwen dat hen iedere dag weer gegeven wordt door patiënten in vaak de meest kwetsbare en onzekere tijden.

Peter-Willem van Lindenberg heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van consultancy en programmamanagement bij grote veranderings- en vernieuwingstrajecten en heeft bij meerdere organisaties eindverantwoordelijke functies bekleed. Peter-Willem komt over van Bisnez, waar hij de afgelopen jaren algemeen directeur was. Deze ervaringen komen goed van pas in de functie van financieel bestuurder (CFO) bij Franciscus Gasthuis & Vlietland.
Samen met zorgpartners in de regio ontwikkelt Franciscus innovatieve zorgconcepten door digitalisering én vernieuwt de locaties en medische technologie. Zo bouwt Franciscus samen aan de zorg van morgen.

Maes & Lunau wenst Peter-Willem en FGV veel succes met deze samenwerking!