Maes & Lunau lanceert de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid.

De wereld ondergaat momenteel in een stroomversnelling grote veranderingen, zowel op gebied van duurzaamheid als op gebied van leiderschap. Wat is de impact die leiders van organisaties kunnen hebben bij deze veranderingen? Paul van Liempt, bekend van onder andere BNR nieuwsradio, gaat in deze podcastserie in gesprek met moderne leiders die geplaatst zijn door Maes & Lunau en die op directieposities zitten of anderszins beleidsbepalend zijn in Nederland. De rode draad die door de interviews loopt zijn de thema’s leiderschap en duurzaamheid.

Iedere twee weken wordt een nieuwe aflevering gelanceerd onder de titel “Gesprekken aan de Amstel”. De naam refereert aan het kantoor van Maes & Lunau aan de Amsteldijk waar de gesprekken in onze studio met uitzicht op de Amstel worden opgenomen. Een toepasselijke titel, die ook goed de informele sfeer van de gesprekken weergeeft.

Wendy de Jong

Algemeen directeur Oost NL

In aflevering 12 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Wendy de Jong, algemeen directeur van Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland, met als missie het versnellen van innovaties voor maatschappelijke transities.

‘Voor mij is verbinding één van de belangrijkste eigenschappen voor modern leiderschap. Het kan alleen floreren wanneer je in staat bent echt te luisteren. En vertrouwen hebt in je medewerkers. Dan pas kan een bottum-up strategie tot volle wasdom komen.’

Peter Bommel

Boardmember | Advisor | Investor

In aflevering 11 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Peter Bommel een door de wol geverfde adviseur, commissaris en bestuursvoorzitter (MetaCorp, Flynth en Deloitte).

‘Juist als je ouder wordt is het van belang om je als leidinggevende in de digitale technologie te blijven verdiepen.’

Maurice Unck

CEO RET

In aflevering 10 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Maurice Unck is CEO bij RET, het  openbaarvervoersbedrijf van de regio Rotterdam: ‘De RET vormt een hechte gemeenschap. Keerzijde daarvan is de gesloten cultuur die dat met zich meebrengt. Daar moet je als leidinggevende scherp oog voor hebben.’

Guido van Woerkom

Bestuurder

In aflevering 9 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Guido van Woerkom, bestuurder van onder andere VNO-NCW, AWVN, SER en Reisinformatiegroep (9292)
“Dit is een land van boeren, burgers en buitenlui. Dat zit diep verankerd in ons DNA. Daarom werkt ook in onzekere tijden het poldermodel nog altijd het beste.”

Hugo Noordhoek Hegt

CEO Dümmen Orange

In aflevering 8 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Hugo Noordhoek Hegt, CEO  Dümmen Orange.
Dümmen Orange is het resultaat van meer dan 100 jaar ondernemen met een unieke en vernieuwende collectie bloemen en planten. Door ’s werelds beste veredelaars onder één merknaam te verenigen, worden  traditionele technieken gecombineerd met opkomende technologieën om de grootste selectie van superieure bloemen en planten ter wereld aan te bieden

Villaume Kal

CEO Topigs Norsvin

In aflevering 7 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Villaume Kal, CEO van Topigs Norsvin.
Topigs Norsvin is het toonaangevende varkensgenetica-bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve genetische oplossingen voor een kostenefficiënte varkensproductie.
Onderzoek, innovatie en snelle verspreiding van genetische vooruitgang zijn hoekstenen van het bedrijf. Topigs Norsvin zet zich in om zijn klanten te helpen succesvol te zijn op het gebied van productie-efficiëntie, vleeskwaliteit, robuustheid van de dieren en een gezonde, hoge productiviteit.

Walter Bien

CFO Alliander

In aflevering 6 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Walter Bien, CFO bij Alliander.
Alliander is ‎‎ de grootste energieleverancier in Nederland. De energietransitie is een van de belangrijkste thema’s. Alliander werkt intensief samen met de andere netwerkbedrijven in Nederland.

Ad Melkert

Voorzitter Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

In aflevering 5 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Ad Melkert, oud-politicus, toezichthouder, bestuurder en tegenwoordig voorzitter Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.
In deze podcast gaat Ad Melkert in op zijn visie op duurzaam leiderschap, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Carolien Gehrels

Global Director Energy Transition

In aflevering 4 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom de thema’s leiderschap en duurzaamheid – gaat Paul van Liempt in gesprek met Carolien Gehrels, Global Director Energy Transition bij Arcadis.
Arcadis is een toonaangevende internationale organisatie die ontwerp-, engineering- en adviesdiensten levert voor een duurzame gebouwde en natuurlijke omgeving. Met meer dan 29.000 mensen in ruim 70 landen zetten zij zich in om de leefomgeving over de hele wereld te verbeteren. Met duurzaamheid als kernpunt wordt er gestreefd naar een maximale impact om de kwaliteit van leven te verbeteren.

David Fousert

CEO Avebe

In aflevering 3 gaat Paul van Liempt in gesprek met David Fousert, CEO van Avebe, de  internationale coöperatie van meer dan 2.000 akkerbouwers (leden) uit Nederland en Duitsland.
Avebe is een op de markt gerichte coöperatie van zetmeelaardappeltelers. Van oudsher richtten zij zich uitsluitend op het winnen van het zetmeel uit de aardappel. Maar door ontwikkeling van innovatieve technieken worden nu ook eiwitten uit de aardappel gehaald, bedoeld voor de voedingsmiddelenindustrie. En daarmee zijn ze er nog niet. Avebe ziet de aardappel als een bron van mogelijkheden met nog meer ingrediënten die tot waarde gebracht kunnen worden.

Hans Wichink

strategisch directeur SwifterwinT

In aflevering 2 gaat Paul van Liempt in gesprek met Hans Wichink, strategisch directeur bij SwifterwinT.
SwifterwinT is een samenwerking van ruim 150 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren uit projectgebied Noord, een windpark in de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad. Hier wordt samengewerkt met Vattenfall aan de ontwikkeling van Windplanblauw. De huidige 74 windmolens in het projectgebied worden vervangen door 61 grotere turbines met meer vermogen. Deze wekken genoeg stroom op voor het totale elektriciteitsverbruik van ongeveer 400.000 huishoudens.

Menno Snel

voorzitter NOGEPA

In de eerste aflevering gaat Paul van Liempt in gesprek met Menno Snel, voorzitter van NOGEPA en ex-staatssecretaris van Economische Zaken. Iedere twee weken zullen er interviews met leiders worden gepubliceerd die te horen en te downloaden zijn via de website van Maes & Lunau, LinkedIn, Spotify en I-Tunes. In de komende maanden maken we via onze website en via LinkedIn bekend met wie Paul van Liempt in gesprek gaat in “Gesprekken aan de Amstel”.

Paul van Liempt

Presentator

Paul van Liempt schreef lange zaterdaginterviews voor Het Parool en Het Financieele Dagblad.
Voor BNR maakte hij 8 jaar lang een grote dagelijkse ochtendshow en voor RTL Z presenteerde hij een dagelijkse talkshow.
Nu werkt hij voor BNR en ChangeInc. Hij schreef 7 boeken. Zijn laatste kwam uit in mei 2022, over het Openbaar Ministerie.