Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Karin Smit wordt de nieuwe HR Directeur van Facilicom Solutions

Karin Smit start per 1 mei als HR Directeur bij Facilicom Solutions.

KarinSmit

Facilicom is een van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland met ongeveer 26.000 medewerkers. Gestart in het facilitaire domein heeft het bedrijf inmiddels een werkterrein gecreëerd dat zich uitstrekt over verschillende sectoren. In ruim zes decennia tijd is dienstverlening onderdeel geworden van het Facilicom-DNA. De kennis en kunde, opgebouwd in facilitaire diensten, blijkt goed overdraagbaar: dat maakt dat Facilicom succesvol de stap heeft kunnen zetten naar ander vormen van dienstverlening, waarin ze kansen zien om niet nieuw te zijn maar vooral vernieuwend. Dat doet Facilicom met eigen labels, met daarachter zelfstandige bedrijven die de visie en slagkracht delen van een hybride dienstverlener met landelijke dekking.

Facilicom Solutions is onderdeel van Facilicom Group. Solutions is dé totaalaanbieder van facilitaire en technische dienstverlening, voor alles in en om een gebouw. Hierbij kan gedacht worden aan facility management, huisvesting, vastgoedmanagement en energiemanagement, maar ook team-en organisatieontwikkeling. Facilicom Solutions combineert dus ‘hard services’ en ‘soft services’.

Karin heeft meer dan 20 jaar HR Leadership ervaring bij diverse internationale bedrijven, o.a. in de logistiek en techniek en heeft eerder bij CWS gewerkt. Daardoor is zij bekend met facilitaire dienstverlening.

De vele lopende transities, mede ingegeven door Covid, om te komen tot nieuwe verdienmodellen en de sleutelrol die de medewerkers hierin spelen zijn voor Karin belangrijke overwegingen geweest om deze uitdagende stap te zetten.

Het was weer een groot genoegen voor Maes & Lunau om beide partijen hier bij elkaar te brengen.

Wij wensen hen veel succes toe.