Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Philip van der Zande nieuwe CIO bij Stedin

In samenwerking met Maes & Lunau heeft Stedin gezocht naar de invulling van de CIO positie. Na een grondige selectie kon door beide partijen worden geconcludeerd dat de interne kandidaat van Stedin het meest geschikt is. Philip van der Zande, momenteel manager digital bij Stedin, start per 1 juli 2022 in zijn nieuwe rol als CIO.

Philip van der Zande

Stedin zorgt bij ruim 2,3 miljoen klanten voor de energie door middel van gas en elektriciteit voor de huishouding en de bedrijfsvoering. In Nederland wordt serieus werk gemaakt van de overstap naar duurzame energiebronnen en de Stedin strategie is erop gericht om deze overgang naar een nieuwe wereld mogelijk te maken. Dit alles doen zij onder de volgende missie: “Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Om te zorgen dat komende generaties ook over voldoende energie kunnen beschikken, gaan we over op schone energie uit hernieuwbare bronnen”.

Philip trad in 2021 in dienst als manager digital bij Stedin. Daarvoor was hij onder meer IT manager bij Shell, en medeverantwoordelijk voor de digitale organisatie en transformatie van Shell’s wereldwijde Raffinaderijen & Chemische fabrieken met een geïntegreerde aanpak van mensen, processen, data en technologie. Wij vonden het heel mooi dat de interne kandidaat vergeleken kon worden met externe kandidaten en Philip bleek de beste te zijn met veel support uit de eigen IT organisatie.

Maes & Lunau wenst Philip en Stedin een succesvolle samenwerking toe!