Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Paul Dirix nieuwe CEO Havenbedrijf Moerdijk

Paul Dirix  volgt per 16 januari 2023 Ferdinand van den Oever op als CEO bij Havenbedrijf Moerdijk. Samen met Marika Menschaar-den Hartog zal Paul het nieuwe tweehoofdige bestuur vormen.

Paul Dirix

Havenbedrijf Moerdijk is een organisatie met circa 32 medewerkers. Als regieorganisatie speelt Havenbedrijf Moerdijk een cruciale rol in de jaarlijks groeiende economische activiteiten in het havengebied, dat de tweede economische motor van Noord-Brabant is. Het havenbedrijf verricht adviserende, dienstverlenende en uitvoerende werkzaamheden ten behoeve van ontwikkeling, aanleg, uitgifte, beheer en exploitatie van het haven- en industrieterrein Moerdijk.

Paul trad in 2018 aan als managing director bij AEB Amsterdam. Daarvoor heeft hij verschillende posities op directieniveau vervuld, waaronder director Network Design bij de NS, director of Operations bij ProRail, director Dataservices bij het UWV en business unit manager System Operations bij TenneT.

Paul Dirix over zijn nieuwe functie: “Havenbedrijf Moerdijk heeft een mooie missie waar ik graag een bijdrage aan lever. Het complexe speelveld waarin Port of Moerdijk zich bevindt biedt uitdaging en kansen. Mijn achtergrond in de energiesector en ervaring met het spoor komen goed van pas, net als mijn ervaring in het publiek-private domein, waar ik graag het maatschappelijke verschil wil maken. Ik ben nieuwsgierig en enthousiast om met de mensen van het havenbedrijf en de bedrijven op het haven- en industrieterrein aan de slag te gaan.”
Bron: website Port of Moerdijk

Maes & Lunau wenst beiden een fijne samenwerking toe!