Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Heleen van den Berg nieuwe CEO van Cordaid

Met veel genoegen heeft Maes & Lunau voor Cordaid de zoektocht verzorgd naar een nieuwe CEO. Heleen van den Berg zal 1 oktober starten als nieuwe CEO van Cordaid.

Heleen van den Berg

Cordaid is een organisatie met maatschappelijk betrokken en gedreven professionals met een heldere visie en missie. Het biedt hulp en ondersteuning, overal waar armoede, uitsluiting en onrecht heerst. Cordaid strijdt voor een menswaardig bestaan voor iedereen. In de meeste moeilijke gebieden ter wereld biedt Cordaid noodhulp, helpt Cordaid gemeenschappen om zich weerbaar te maken tegen (klimaat)rampen, draagt bij aan veiligheid, zorgt voor goed onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast probeert Cordaid altijd noodhulp en structurele ontwikkeling aan elkaar te verbinden

Sinds januari 2020 is Van den Berg verantwoordelijk voor de nationale hulpverlening bij het Nederlandse Rode Kruis, naast haar nevenfunctie als toezichthouder bij het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort. Hiervoor was zij werkzaam bij de ANWB, waarvan de laatste vier jaar als directeur marketing.

Heleen van den Berg past volgens de voorzitter van de raad van toezicht van Cordaid Ton Heerts met haar internationale ervaring en oog voor de medemens perfect bij Cordaid.

Maes & Lunau wenst Heleen heel veel succes bij Cordaid!