Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Henk-Jan Bax start als directeur Techniek bij de RET

Met veel genoegen heeft Maes & Lunau invulling gegeven aan de positie directeur Techniek bij RET, Henk-Jan Bax zal vanaf eind januari 2024 deze positie vervullen.

Henk-Jan Bax

De RET is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam en verzorgt sinds januari 2007 het regionale openbaar vervoer als verzelfstandigd bedrijf. De RET is een structuur N.V., met de gemeente Rotterdam en de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als enige aandeelhouders. De concessies, verleend door de metropoolregio Rotterdam Den Haag, bevatten prestatieafspraken om het openbaar vervoer en de sociale veiligheid te verzorgen.

Henk-Jan is een ervaren leider met een sterke achtergrond in het aansturen van technisch personeel. Hij is goed bekend met de Rotterdamse cultuur en heeft uitgebreide ervaring in het optimaliseren van organisaties en processen. Zijn carrière begon bij de Amerikaanse multinational Cummins Inc., waar hij diverse rollen heeft vervuld van logistiek, verkoop en marketing, dealermanagement tot aan zijn laatste positie van Service Operations manager voor de Benelux en Scandinavië. Vanaf 2010 heeft Henk-Jan zijn expertise ingezet bij Hutchison Ports ECT Rotterdam. Hier is hij momenteel als General Manager van de Technische Onderhoudsdienst met zijn team van ongeveer 350 mensen verantwoordelijk voor beleid en uitvoering van het onderhoud en asset management op de twee grootste geautomatiseerde containerterminals van Europa.

Maes & Lunau wenst Henk-Jan en RET veel succes en een fijne samenwerking toe!