Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Henri Lenferink nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht Hogeschool Leiden

Mooi nieuws van Maes & Lunau! Henri Lenferink wordt de nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht bij Hogeschool Leiden. Hij zal per 1 maart 2024 starten.

Vierkant plaatsing

Hogeschool Leiden is een hoger onderwijsinstelling in de Randstad met een eigen Leids karakter. Hogeschool Leiden is een toegankelijke kennisinstelling, waar studenten en medewerkers zich gehoord en gezien voelen en doet recht aan de behoeften en mogelijkheden van haar studenten. Tegelijkertijd legt Hogeschool Leiden de lat hoog en vraagt veel van hen. Door studenten actief uit te dagen, zijn zij zo goed mogelijk voorbereid op de continu veranderende beroepspraktijk waarin zij werkzaam (zullen) zijn. Hogeschool Leiden legt de lat óók hoog voor zichzelf. Kwaliteit is de belangrijkste drijfveer en krijgt continue aandacht. Of het nu gaat om het ontwerp van de opleidingen, de ontwikkeling van de medewerkers of de processen die het onderwijs en onderzoek ondersteunen.

Lenferink is zeer bekend met Hogeschool Leiden. Want al heeft hij Twentse roots, hij is inmiddels ereburger van Leiden – of zoals hij het zelf zegt: “Ik ben ondertussen ‘vergroeid’ met de stad.” Via een referendum werd hij in 2003 met een ruime meerderheid door de inwoners van Leiden gekozen als hun burgemeester. Tot september 2023 droeg hij de Leidse ambtsketen en bij zijn afscheid – na ruim 20 jaar – was hij de langstzittende burgemeester van Nederland. Sinds oktober 2023 is Lenferink waarnemend commissaris van de Koning in Gelderland.

Maes & Lunau wenst Henri en Hogeschool Leiden een fijne samenwerking toe!