Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Jan Meiling treedt per 1 februari toe tot de directie van Naktuinbouw

Met veel plezier heeft Maes & Lunau Naktuinbouw ondersteund bij de werving van een nieuwe directeur. Jan Meiling vormt vanaf 1 februari samen met Stef Schuijt de directie van Naktuinbouw en wordt verantwoordelijk voor Strategie & Ontwikkeling.

Vierkant plaatsing

Jan Meiling studeerde Biologie in Utrecht met als specialisaties Moleculaire Biologie, Toxicologie en Wetenschapsfilosofie. Hij werkte eerder bij Eurofins, TNO, DSM, de WUR en StartLife. In de laatste tien jaar was hij als directeur van StartLife (een spin-off van de WUR) verantwoordelijk voor de ondersteuning van circa 350 hightech agrofood- en tuinbouw bedrijven.

Naktuinbouw is de Nederlandse kwaliteitsdienst voor zaden en plantaardig teeltmateriaal in bloemisterij-, boomkwekerij- en groentegewassen. Naktuinbouw onderzoekt rassen, keurt en inspecteert zaad- en plantmateriaal en toetst op ziekten en plagen. Hierdoor kunnen de tuinbouwondernemers hun plantmateriaal over de hele wereld verhandelen. Samen met bedrijven, organisaties en overheden – nationaal en internationaal – deelt Naktuinbouw kennis om te leren en innoveren.

Maes & Lunau wenst Jan Meiling en Naktuinbouw veel succes en een fijne samenwerking toe!