Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Nieuwe voorzitter Vewin: Pieter Litjens

Met veel plezier melden wij dat Pieter Litjens per 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter wordt van Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland. Hij volgt Peter van der Velden op, die zes jaar aan het roer van de vereniging heeft gestaan. Litjens zal deze rol naast zijn huidige functie als directeur/bestuurder van CROW vervullen.

Vierkant plaatsing

Pieter Litjens is een stevige en pragmatische bestuurder met een achtergrond in de politiek en het fysieke domein. Hij was eerder burgemeester van Aalsmeer en wethouder in Amsterdam. Ook is Litjens enkele jaren actief geweest als lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en op dit moment vervult hij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies binnen het (semi)publieke domein. Sinds januari 2019 is hij directeur/bestuurder van CROW.

Vewin behartigt de belangen van haar leden bij nationale en internationale overheden. Zij richt zich hierbij vooral op (voorstellen voor) beleid en wet- en regelgeving. Vewin doet dat via het formuleren en uitdragen van goed voorbereide standpunten namens haar leden. De Vewin-leden zijn de 10 drinkwaterbedrijven in Nederland. Waterbedrijven kennen we in Nederland sinds ongeveer anderhalve eeuw. Het oudste bedrijf is dat van Amsterdam, gesticht in 1853, daarna volgde een bedrijf in Den Helder. Ze werden opgericht om de verstrekking van goed drinkwater te kunnen garanderen.

Maes & Lunau wenst Pieter Litjens en Vewin een prettige samenwerking!