Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Nieuw lid College van Bestuur voor het Talland College

Maes & Lunau heeft recent een succesvolle zoektocht begeleid naar een nieuw lid voor het CvB  van de fusieorganisatie van het Horizon College en het Regio College. Marilene Streefland zal op 10 juni starten als nieuw lid College van Bestuur van het Talland College.

Vierkant plaatsing

Marilene Streefland is benoemd als lid college van bestuur van de fusieorganisatie waar het Horizon College en het Regio College samen in opgaan. De twee onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om een toekomstbestendig en gevarieerd aanbod van mbo-onderwijs te kunnen blijven aanbieden in de regio’s West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland. Vanaf 1 augustus gaan beide instellingen samen verder als Talland College.

Met de benoeming van Marilene is er een nieuw tweehoofdig college van bestuur. Eind februari startte Omar Ramadan als voorzitter college van bestuur. Zij gaan samen leidinggeven aan een onderwijsorganisatie met circa 17.000 studenten en 1800 medewerkers. De mbo-opleidingen worden aangeboden op de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaandam. De naam Talland College verwijst naar wat de onderwijsorganisatie als de belangrijkste opdracht ziet: talentontwikkeling van jongeren én volwassenen in Noord-Holland.

Marilene Streefland is een ervaren bestuurder met stevige wortels in het onderwijs. De afgelopen vier jaar was zij voorzitter van het college van bestuur van het Mediacollege Amsterdam. Als bestuurder van een vakschool heeft zij het middelbaar beroepsonderwijs goed leren kennen. Ze heeft sterke affiniteit met het mbo en is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkgebied van het nieuwe Talland College.

Maes & Lunau wenst Marilene en het Talland College veel succes toe en een mooie samenwerking!