Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Stichting Project Foundation BDR Thermea: Gerrit Schipper wordt de nieuwe Voorzitter Bestuur en Marie-Julie Alberda wordt de nieuwe Directeur

Met plezier heeft Maes & Lunau Stichting BDR Thermea Project Foundation bijgestaan bij de werving van een Voorzitter en een Directeur. Gerrit Schipper wordt aangesteld als Voorzitter. Marie-Julie Alberda zal als Directeur toetreden.

Vierkant plaatsing

Stichting BDR Thermea – enig aandeelhouder van BDR Thermea Group, een grote internationale speler in de verwarmingsindustrie (smart indoor climate solutions) – zet zich in voor een duurzame toekomst door het versnellen van de energietransitie. Het stimuleren van de keuze voor technisch onderwijs in alle leeftijds- en bevolkingsgroepen is daarbij een essentiële factor. Zij doet dat via projecten in de BDR Thermea Project Foundation (ANBI).

Gerrit Schipper is de nieuwe voorzitter van het Bestuur. Gerrit is een ervaren bestuurder met een passie voor techniek en onderwijs. Gerrit heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij heeft diverse leidinggevende functies bekleed, waaronder CEO bij organisaties die zich richten op big data en slimme bedrijfsnetwerken. Sinds 2014 heeft hij geadviseerde en toezichthoudende rollen vervuld bij vooraanstaande organisaties, waaronder Geodan, All Solutions, European Foundation for Business Qualifications, Infinilytics (VS), Quint WellingtonRedwood, Concord Carlisle Management Group en NEMO.

Marie-Julie Alberda zal de rol van directeur vervullen. Marie-Julie is een ondernemende en gedreven professional. Haar passie ligt bij organisaties die een functie vervullen voor de stad of maatschappij. Ze ambieert wetenschap en technologie toegankelijk en waardevol te maken voor een breder publiek, zoals blijkt uit haar rol als manager Business Development & Partnerships bij NEMO. Eerder heeft ze gewerkt als manager Major Accounts bij Oxfam Novib, een non-profit organisatie die strijd voor gelijkheid.

Maes & Lunau wenst Gerrit Schipper en Marie-Julie Alberda veel succes toe bij Stichting BDR Thermea Project Foundation.