Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Ada van der Veer-Vergeer nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen van Stater

Mooi nieuws van Maes & Lunau!  Ada van der Veer-Vergeer is per 25 april 2024 als voorzitter toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Stater.

Vierkant plaatsing

Stater N.V. (Stater) is een onafhankelijke end-to-end dienstverlener voor de Europese hypothecaire markt. Als marktleider beheert Stater voor meer dan 40 internationale hypothecaire geldverstrekkers de hypotheekportefeuilles en ondersteunt de securisaties ervan. In Nederland beheert Stater 50% van alle hypotheken. Naast de hoofdvestiging in Nederland heeft Stater vestigingen in België en Duitsland. Dankzij de omvang van de organisatie biedt Stater klanten innovatiekracht, robuustheid op technologisch- en assurance vlak en kostenvoordelen. Dat maakt Stater de ideale partner voor nationale en internationale klanten.

Ada heeft uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening, zowel in bestuurs- als toezichthoudende functies. Ada was het eerste vrouwelijke statutaire bestuurslid van een bank in Nederland in de geschiedenis. Sindsdien heeft ze meerdere posities bekleed die onder toezicht stonden van De Nederlandsche Bank en/of de Autoriteit Financiële Markten.

Haar eerdere functies bij financiële instellingen waren onder andere lid van de Raad van Bestuur van Achmea Bank Holding, CEO van Currence Holding en voorzitter van de Raad van Bestuur van Staal Bankiers. Ada was ook enkele jaren voorzitter van de Nederlandse Monitoring Commissie Accountancy. Momenteel bekleedt zij commissariaten bij Nederlandse Loterij, Stichting Data Privacy en Arcadis Netherlands Holding.

Wij wensen Ada en Stater veel succes met deze samenwerking!