Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Richard Wielinga nieuw Lid College van Bestuur bij Hogeschool Saxion

Met genoegen kunnen wij mededelen dat Hogeschool Saxion Richard Wielinga heeft benoemd als nieuw lid College van Bestuur. Maes & Lunau is verheugd deze zoektocht te hebben volbracht en vertrouwen op een waardevolle bijdrage van Richard bij Hogeschool Saxion.

Vierkant plaatsing

Saxion stelt per 1 september Richard Wielinga aan als lid van het College van Bestuur. Richard heeft een uitgebreide achtergrond in bedrijfsvoering in publieke organisaties, wat hem uiterst geschikt maakt om in het College van Bestuur verantwoordelijk te zijn voor de portefeuille bedrijfsvoering.

Richard was tot eind 2023 onderdeel van de Raad van Bestuur bij de Sociale Verzekeringsbank waar hij verantwoordelijk was voor de Bedrijfsvoering, Informatietechnologie en Strategie. Hij is zijn carrière gestart bij Twynstra Gudde en werd in 2003 Directeur Bedrijfsvoering bij de gemeente Epe en deed dit van 2007 tot 2011 voor de gemeente Deventer. In 2011 is hij gestart als Algemeen Directeur bij de Gemeente Ede en in 2016 in dezelfde functie bij de Gemeente Almere. Na recent gestopt te zijn als lid College van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank gaat Richard nu aan de slag bij Saxion.

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen en specialisaties, zowel Nederlands- als Engelstalig voor nationale en internationale studenten. Samen met bedrijven en instellingen wordt door lectoraten onderzoek gedaan. Daarnaast heeft Saxion Parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing en werkt hierin nauw samen met bedrijven en instellingen.

Wij wensen als Maes & Lunau Richard veel succes bij Hogeschool Saxion en hebben vertrouwen in een mooie uitkomst.