Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Jan Verheij nieuwe Algemeen Directeur Ventolines

Met veel plezier kondigen wij aan dat met de aanstelling van Jan Verheij, Maes & Lunau de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur voor Ventolines succesvol heeft afgerond.

Vierkant plaatsing

Ventolines is een snelgroeiende allround dienstverlener in de dynamische duurzame energiemarkt specifiek op de gebieden wind-, zon- en systeemintegratie. Ventolines is circa 15 jaar actief en levert integrale diensten voor projecten in alle stadia: ontwikkeling, financiering & contractering, realisatie en beheer. Het doel van Ventolines is om duurzame energie vooruit te brengen en waardevol te maken voor iedereen.

Jan Verheij is een ervaren algemeen directeur. Met zijn uitgebreide ervaring als bestuurder weet hij professionals in hun waarde te laten en te motiveren tot succesvolle samenwerkingen. Zijn expertise komt voort uit zijn ervaringen bij NOP Agrowind, Shanks, Van Gansewinkel en Joulz.
In 1988 begon hij zijn carrière in  accountancy bij Ernst & Whinney. Na vier jaar maakte hij de overstap naar business controlling in – afvalverwerking. Bij Shanks en Van Gansewinkel heeft hij met succes diverse bedrijven geleid. Van 2014 tot 2019 was hij directeur bij NOP Agrowind. De afgelopen 8 jaar (2015-2023) is hij betrokken geweest bij de afsplitsingen van de commerciële activiteiten van Stedin waaronder de verkoop van Joulz aan 3i Infrastructure in 2019. In 2023 is Jan overgestapt van CEO naar de rol als Chairman of the Board van Joulz.

Maes & Lunau wenst Jan Verheij en Ventolines een duurzame en succesvolle samenwerking toe.